Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Programma van Sinksenfoor voorgesteld: een week extra foor, geen nieuwe attracties, wél nieuwe eetkramen:

Op het Antwerpse stadhuis is dinsdagnamiddag het programma van de Sinksenfoor voorgesteld. Van zaterdag 18 mei tot en met zondag 30 juni strijkt de grootste kermis van het land voor de achtste keer neer op Spoor Oost. Ontdek hier alles wat je moet weten.

» Vergunning aangevraagd voor nieuwe tramlijn van Belgica naar Noordstation:

Brussel Mobiliteit heeft samen met de MIVB een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd voor de aanleg van tramlijn 15. Deze nieuwe lijn zal Belgica met het Noordstation verbinden en zal later doorgetrokken worden naar het Centraal Station.

» David (41) trekt heel wat bekijks als hij op zijn gerestaureerde ‘oorlogsfiets’ naar de bakker fietst:

David (41) uit Mollem heeft eigenhandig twee Duitse fietsen gerestaureerd die tijdens de Tweede Wereldoorlog geproduceerd werden. Ruim een jaar was hij daarmee bezig, maar nu kan hij met de fietsen leuke tochtjes maken en krijgt hij veel bekijks.

» Vlak voor hun eerste bezoek aan de stembus: scholieren leggen politici op de rooster:

De verkiezingen komen snel dichterbij, en voor heel wat jonge kiezers is het hun eerste trip naar de stembus. Om hen te helpen bij het maken van hun keuze, organiseerden de leerlingen van twee Gentse scholen een groot debat. Dat vond dinsdag plaats in het UFO, in aanwezigheid van duizend leerlingen.

» Dwars door Wingene verandert parcours door vele wegenwerken:

Op zaterdag 13 juli is het in Wingene weer tijd voor een nieuwe editie van Dwars door Wingene. Na drie succesvolle edities steekt de organisatie Wingene for Cycling het evenement in een nieuw jasje, met als eerste wijziging een aanpassing van het parcours.

» Viktor Verhulst toont nieuw kantoor met bar en muziekstudio in eerste YouTube-video: “Vroeger zat Tomorrowland hier”:

Viktor Verhulst treedt in de voetsporen van zijn vriendin Sarah Puttemans en documenteert nu zijn leven op YouTube. In een eerste video toont hij zijn kantoorruimte op het Antwerpse Nieuw-Zuid. “Geen scrupules, geen schroom”, belooft de kersverse YouTuber op zijn kanaal.

» Acht jaar cel geëist tegen man (85) die kleindochters en achterkleinkind jarenlang misbruikt: “Hij gaf één van hen zelfs geld en noemde haar zijn hoertje”:

Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar effectieve celstraf gevorderd tegen een 85-jarige man uit Lier. Die misbruikte zijn kleindochters en achterkleindochter tot twintig jaar lang. Toch vroeg zijn advocate om de man niet naar de cel te sturen. “Want dat zal voor hem de doodstraf betekenen.”

» 450 standhouders op rommelmarkt Slypskapelle:

Op zondag 2 juni is er in het centrum van Slypskapelle de 31ste editie van de rommelmarkt. De organisatie ligt ook dit jaar in de handen van de plaatselijke harmonie.

» Grote politieactie tegen Calabrische maffia: 142 mensen opgepakt:

De Italiaanse politiediensten hebben dinsdagmorgen opnieuw een grote operatie uitgevoerd tegen de ‘Ndrangheta, de Calabrische maffia. Er werden in totaal 142 vermoedelijke maffialeden opgepakt, zo blijkt uit een mededeling van de politie.

» Wijk- en jeugdsinpecteurs van Brugse politie verplaatsen zich vanaf nu met elektrische fietsen :

Het Brugse politiekorps heeft 18 nieuwe elektrische fietsen aangekocht. De nieuwe stadsfietsen zijn specifiek voor de wijk- en jeugdinspecteurs die voorheen op eigen kracht door de Brugse straten reden. De elektrische fietsen beschikken bovendien over een duurzaam krachtige batterij mét telefoonhouder. “De inzet van deze fietsen zorgt opnieuw voor een hogere zichtbaarheid en aanspreekbaarheid van onze politiemensen op het terrein en in de wijken”, zegt perswoordvoerster Lien Depoorter. Het kostenplaatje voor de nieuwe fietsen bedraagt 51.000 euro. 

» Brandweer urenlang in de weer met oliespoor op Gaasbeeksesteenweg:

De brandweerzone Vlaams-Brabant West is dinsdag urenlang in de weer geweest met een oliespoor op de Gaasbeeksesteenweg. Omdat het een hardnekkige smurrie was werd speciaal materiaal aangevoerd om de rijbaan te kunnen reinigen.

» Tientallen raten duiken op aan Centraal Station: “Utopie dat we ze ooit zullen uitroeien”:

Opmerkelijke beelden van tientallen ratten die door een parkje vlakbij het Centraal Station kruipen, doen vermoeden dat Brussel met een rattenplaag kampt. “Er zijn veel ratten in Brussel en dat zal ook nog in de toekomst zo zijn. We moeten er gewoon mee leren leven.”

» Het heeft weinig gescheeld, maar na zes jaar trekt eeuwenoude Mariaprocessie opnieuw door de straten: “We maken er een historische stoet van”:

Na zes jaar zonder trekt er zondag 19 mei opnieuw een Mariaprocessie door de straten van Halle. De ommegang ter ere van de Zwarte Madonna dreigde te verdwijnen door een tekort aan figuranten en vrijwilligers. Maar een vernieuwde werkgroep wil de draad terug opnemen. Een oproep van de deken van Halle zorgt plots voor meer dan 500 figuranten en dat is meer dan verhoopt.

» VIDEO. Heeft het Giro-virus het ook op Julian Alaphilippe gemunt? Franse ex-wereldkampioen moet vroeg lossen uit kopgroep na passage bij koersdokter:

Het gaat niet bijster goed met Julian Alaphilippe. De 31-jarige Fransman sprong dinsdag weer gretig mee in de vroege vlucht tijdens de tiende etappe van de Giro, maar moest al op veertig kilometer van de streep zijn collega’s laten gaan. De voormalige wereldkampioen was daarvoor al even langs de koersdokter gepasseerd. Heeft het virus, dat sinds kort in het Giro-peloton spookt, het ook op Alaphilippe gemunt?

» Honderden leerkrachten betogen in Hasselt: “Gevoel dat ze van scholen fabrieken willen maken”:

Ruim 2.000 betogers daagden dinsdagmiddag op aan het Molenpoortplein om te betogen tegen het nieuwe personeelsbeleid van minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Er is geen enkel element in dat rapport dat ons beroep aantrekkelijker maakt.”

» Eerste Wase Plattelandssafari zet troeven van de streek in de kijker: “Willen zo veel mogelijk mensen bewust maken van de waarde van platteland”:

Op zondag 2 juni wordt voor de allereerste keer de Wase Plattelandssafari georganiseerd. De Landelijke gilden van het gewest Sint-Niklaas willen er de troeven van het Wase platteland in de kijker stellen en hopen dat de tocht een klassieker wordt. Net als op een echte safari kunnen de deelnemers op zoek naar de Wase Big Five, al zijn dat geen dieren.

» Met een speler van Lommel als reserve: Hongarije maakt als eerste land volledige EK-selectie bekend:

Hongarije heeft dinsdag als eerste land zijn selectie bekendgemaakt voor het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland, dat begint op 14 juni en een maand duurt. Bondscoach Marco Rossi maakte 26 geselecteerden en vijf reserves bekend.

» Politie maakt zich klaar om Sinksen 24 veilig te laten verlopen: “Voor het eerst ook meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag”:

De jaarlijkse hoogdag van Kortrijk staat weer voor de deur: Sinksen 24. Veel volk betekent ook meer risico’s op incidenten. Daar proberen de veiligheidsdiensten op te anticiperen. Voor het eerst zal er op Sinksen ook een meldpunt voor seksueel grensoverschrijdend gedrag zijn.

» ‘Het Laatste Avondmaal’ van Dieric Bouts terug in Sint Pieterskerk: “We maakten ook een hele Bouts-fietsroute”:

Dieric Bouts’ meesterwerk ‘Het Laatste Avondmaal’ is opnieuw te zien op de plek waarvoor de schilder het meer dan vijf eeuwen geleden maakte: de kapel van het heilig Sacrament in de Sint-Pieterskerk in Leuven. Naar aanleiding van deze feestelijke gelegenheid is er nu zelfs een Dieric Bouts fietsroute gelanceerd.

» Restauratie grafsteen Jan-Baptist Abbeloos bijna voltooid:

De grafsteen van Jan-Baptist Abbeloos die stierf in 1766 ligt midden in de kerk van Appels. Nazaat Frans Abbeloos wilde hem gerestaureerd zien. En dat is nu bijna een feit.

» LIVE TITELSTRIJD. Einde seizoen voor Igor Thiago bij Club Brugge, vrijdag nog waterkans op tickets in uitverkocht Lotto Park:

Na de bloedstollende partij tussen Club Brugge en Union op maandagavond kijkt nu heel België reikhalzend uit naar dé match der matchen van volgende week zondag (18.30 uur) tussen Anderlecht en Club Brugge. Anderlecht kan kampioen worden in het eigen stadion tegen grote rivaal Club Brugge. Als Union eerder op de dag een uitschuiver maakt tegen Cercle Brugge. Volg de hele aanloop naar deze wedstrijd een hele week lang live hier bij het Nieuwsblad.

» Slecht nieuws voor Club Brugge: einde seizoen voor Igor Thiago door knieletsel:

Slecht nieuws voor Club Brugge: Igor Thiago liep een knieletsel op en komt dit seizoen niet meer in actie. “We verwachten hem niet meer in de selectie”, klinkt het.

» Voedselresten centraal op zevende (H)eerlijk Brugge:

(H)eerlijk Brugge staat voor zijn zevende editie. Het familiefestival rond duurzame voeding vindt dit jaar plaats tijdens het weekend van 24 tot en met 25 mei. Het Koningin Astridpark is het decor voor diverse workshops, lezingen en kinderactiviteiten. Centraal dit jaar staan voedselresten en wat ermee aan te vangen. Wie gewoon wil genieten van duurzame hapjes en drank is welkom op het terras en het marktplein. “Net als de voorbije jaren bieden we ook voor deze editie alle ingrediënten aan om een heel weekend te genieten en je te laten verrassen. Samen met het Brugs Food Lab toveren we het Astridpark opnieuw om tot een groot, gratis openluchtfeest waar bezoekers kunnen genieten van tal van activiteiten”, zegt Minou Esquenet (CD&V), schepen van Klimaat, Energie en Milieubeleid. 

» De Croo over instap in Umicore: “Cruciaal dat we bedrijf dat inzet op batterijproductie in België houden”:

De Belgische overheid krijgt via de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (Sfpim) 5 procent van materialengroep Umicore in handen. “Dat maakt deel uit van een bredere strategie van participaties met het oog op tewerkstelling, innovatie en geopolitiek”, zegt premier Alexander De Croo. “We mogen niet naïef zijn en moeten onze belangen veiligstellen.” Of de investering er voor zal zorgen dat Umicore een nieuwe miljardeninvestering zal doen in Hoboken, blijft een open vraag.

» “Ze wil niet aanzien worden als de dochter van”: wie is Jessica Springsteen? En hoe vond ze de liefde in Limburg?:

Ze is ‘born in the USA’, maar vond de liefde in Limburg. Jessica (32), de dochter van rockzanger Bruce Springsteen, is het nieuwe lief van de Belgische ruiter Nicola Philippaerts (30). “In het paardenwereldje is ze gewoon één van ons en niet de dochter van.”

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium