Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Zo wil Sint-Truiden komaf maken met belangenvermenging :

Truiense mandatarissen moeten voortaan een lijst indienen van al hun financiële belangen. Daarnaast krijgen ze een afwegingskader en opleidingen. Dat zijn de speerpunten van een actieplan om belangenvermenging tegen te gaan.

» Gratis gegidste rondleiding op Schoonselhof en première reportage uit reeks ‘Voor Eeuwig en Altijd’:

Naar aanleiding van de opening van het nieuwe ereperk op het Schoonselhof is er een gratis gidsrondleiding op zondag 26 mei. Op een geanimeerde wandeling sta je stil bij opmerkelijke graven en fascinerende levensverhalen van historische persoonlijkheden.

» Stad voert identiteitscontrole in voor bezoekers Openluchtzwembad De Molen op Linkeroever :

Zaterdag gaan de eerste openluchtzwembaden open in Antwerpen. En wie deze zomer naar openluchtzwembad De Molen op Linkeroever trekt, mag zich aan een identiteitscontrole verwachten. Burgemeester Bart De Wever wil zo vermijden dat er amokmakers of gluurders overlast veroorzaken. En wie over de schreef gaat, krijgt een plaatsverbod. De Wever overweegt om in nog meer zwembaden identiteitscontroles in te voeren.

» Geen enkele hippe muziekliefhebber wil dit concert in de Vooruit missen: donkere elektronica en spookachtige stemmen:

Reken maar dat heel wat muziekliefhebbers vrijdag om 10 uur in de aanslag zitten achter hun computer. Vanaf dan kan je tickets kopen voor het concert van ‘Darkside’ op 6 november in de Vooruit. Elektronische muzikant en zanger Nicolás Jaar en multi-instrumentalist Dave Harrington worden vergezeld van percussionist Tlacael Esparza. Na een titelloze EP (2011) vol donkere elektronica, psychedelisch getinte rock en spookachtige vocalen, liet Darkside in 2013 een eerste album op de wereld los. ‘Psychic’ werd onder meer door de New York Times de hemel in geprezen. In 2021 verscheen opvolger ‘Spiral’, gevolgd door uitverkochte optredens in heel Europa.

» Vanaf volgende week overweg Cockerillplaats door werken afgesloten:

Fase 3 van de 4 van de renovatiewerken aan de Cockerillplaats nadert zijn voltooiing. De eindwerken van deze fase brengt tijdelijke hinder met zich mee. Zo wordt de overgang vanaf dinsdag 21 tot zaterdag 25 mei volledig afgesloten.

» “Het regent weer breekpunten voor regeringsdeelname bij partijen. Die traditie is achterhaald en contraproductief”:

Politieke partijen kunnen het niet laten om breekpunten te formuleren. Die doen nochtans vooral afbraak aan henzelf.

» Kunstenares neemt container van wijkvereniging aan ’t Kot onder handen:

Kunstenares Juultje Berben heeft van de grijze container van de vzw Konijnenberg-Grootheide in Vosselaar een echt kunstwerk gemaakt.

» Duizenden manifestanten tegen ‘Russische wet’ in Georgië:

Na de stemming van een controversiële wet over buitenlandse beïnvloeding, zijn dinsdag opnieuw duizenden Georgiërs op staat gekomen om te protesteren. Dertien manifestanten zijn opgepakt wegens het “negeren van politiebevelen”, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

» De allerkleinsten onderdompelen in de wereld van boeken tijdens de Boekstartdag:

De Antwerpse bibliotheken openen voor het zesde jaar op rij hun deuren voor de allerkleinste tijdens de Boekstartdag van zaterdag 18 mei. Organisatie Iedereen Leest zet op die manier het belang van lezen en voorlezen vanaf de geboorte in de kijker.

» Eerste seizoenszege is binnen voor Niels Vandyck: “Ik was net geland na een stage in Malaga”:

Niels Vandyck (33, Team Thielemans – De Hauwere) stond maandag op het hoogste schavotje in Puivelde-Sint-Niklaas. Een kleine voorsprong op Elias Van Breussegem was voldoende voor zijn eerste zege van het seizoen. Opvallend: hij was nog maar enkele uurtjes in het land, na een weekje stage in het Spaanse Malaga. “Ik was al van 4 uur wakker.”

» EINDRONDE 3DE PROVINCIALE. JV De Pinte, VV Horebeke, Eendracht Bazel en HRS Haasdonk B grijpen naast promotie:

Volgende week zondag spelen de laatste vier overblijvers in de eindronde voor de promotietickets naar tweede provinciale. Het was net een brug te ver voor JV De Pinte, VV Horebeke, Eendracht Bazel en HRS Haasdonk B. Zij mogen volgend jaar opnieuw proberen om de promotie af te dwingen.

» Google voegt AI toe aan zoekmachine in VS:

Google rolt een nieuwe versie van zijn zoekmachine uit, waarbij de resultaten zullen verschijnen in de vorm van door artificiële intelligentie (AI) opgestelde antwoorden. Dat heeft Google dinsdag aangekondigd.

» Beeldenhuis van Pol Van Esbroeck en Mariëtte Coppens gooit zondag deuren open :

Aanstaande weekend op zondag 19 mei kan je naar een opendeurdag in het Beeldenhuis in Zoersel. En dat is de moeite.

» Voor elk wat wils in Fort van Merksem: Slorarock, Antwerp Metal Fest en Antwerp Reggae Festival zorgen voor een muzikaal weekend:

In het Fort van Merksem kan je van vrijdag 17 tot zondag 19 mei van drie verschillende festivals genieten. Antwerp Metal Fest trommelde Slorarock en het gloednieuwe Antwerp Reggae festival op om samen het Fort vol muziek te knallen.

» Nieuwkomers en oude bekenden in nieuwe ‘Downton abbey’-film, maar één grote naam ontbreekt :

De opnames zijn net afgerond, maar op de release van de derde ‘Downton abbey’-film is het nog even wachten. Toch raakte al bekend welke acteurs terugkeren en wie de nieuwe rollen gaat invullen.

» Het leek een tof idee, maar liep al snel uit de hand: videoportaal tussen Dublin en New York offline gehaald na ongepast gedrag:

Nauwelijks een week nadat in Ierland en New York een videoportaal opende waarmee toevallige passanten via een livestream met elkaar contact konden maken, is de verbinding tussen beide grootsteden al tijdelijk verbroken. Enkele voorbijgangers aan Ierse kant konden het namelijk niet laten om ongepaste taferelen te tonen.

» Muziek, sfeer en mensen zijn ook dit jaar de ingrediënten voor druk batjesweekend:

Van vrijdag 21 tot en met maandag 24 juni zijn het opnieuw batjes in het centrum van Roeselare. De vierdaagse lokt ieder jaar duizenden bezoekers naar de stad. “De combinatie van koopjes, mensen en sfeer zullen er ook dit jaar voor zorgen dat de batjes een succes worden”, aldus burgemeester Kris Declercq (CD&V).

» Sterren schitteren op rode loper van filmfestival in Cannes:

Het filmfestival van Cannes is officieel geopend. En dat betekent ook dit jaar: een hele resem filmsterren op de rode loper. Onder meer Meryl Streep en Heidi Klum stalen de show.

» Titelverdediger Daniil Medvedev moet biezen pakken in Rome na nederlaag in achtste finales tegen Tommy Paul:

De Rus Daniil Medvedev (ATP 4) zal zichzelf niet opvolgen als laureaat op het Masters 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome (gravel/7.877.020 euro). De Amerikaan Tommy Paul (ATP 16), het veertiende reekshoofd op Romeinse bodem, riep het tweede reekshoofd dinsdagavond na 1 uur en 14 minuten met 6-1 en 6-4 een halt toe in de achtste finales.

» Kunstwerk ‘Tide Bell’ officieel ingehuldigd:

Op de rotonde aan de Baron de Maerelaan in Zeebrugge is dinsdagavond het kunstwerk Tide Bell officieel ingehuldigd.

» 105 werknemers van VF Europe verliezen hun job in Berchem: “Toch een koude douche, we worden effectief afgedankt”:

Het internationale kledingbedrijf VF heeft dinsdag de sluiting bevestigd van zijn kantoor aan de Posthofbrug in Berchem, nadat er een sociaal akkoord was bereikt met de vakbonden. Zoals eerder aangekondigd verliezen 105 werknemers hun baan.

» MULTILIVE BUITENLANDS VOETBAL. Kevin de Bruyne moet Man City langs Tottenham leiden, Thibaut Courtois start in de basis bij Real Madrid:

Het einde van het voetbalseizoen nadert met rasse schreden en in het buitenland moeten nog verschillende kampioenen gekroond worden. Onze voetbalredactie volgt de wedstrijden op de voet en legt de focus op de Belgen in het buitenland. Mis hier niets van alle actie.

» 1 op de 3 alleenstaande ouders loopt risico om in armoede te belanden: “Wooncrisis laat zich erg voelen in deze groep”:

Meer dan één Belgisch huishouden op de tien is een eenoudergezin. Minstens een derde van deze gezinnen loopt het risico om in armoede te belanden. Dat blijkt uit een recente studie in opdracht van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW), zijn Franstalige tegenhanger AMA en Ikea België.

» Nicolas Cage speelt Spider-Man in nieuwe liveactionreeks:

Voor een nieuwe Amazon-reeks zal Nicolas Cage voor het eerst fysiek in de huid van Spider-Man kruipen. In Noir herneemt de acteur zijn stemrol uit de bekroonde animatiefilm Into the spiderverse.

» LEF trekt met Joren Boons (37) als kopman naar de verkiezingen:

De nieuwe politieke partij LEF in Lille heeft Joren Boons (37) aangeduid als lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. “Ons verhaal slaat aan”, zegt Joren Boons.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium