Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Kruiwagenkoers in Ramsel beleeft topeditie na twee jaar afwezigheid: “Mogelijk record gebroken”:

Groot feest in Ramsel, want na twee geschrapte edities door corona ging de Potjèrkruiwagenkoers er tijdens Hemelvaart opnieuw door. Met vijftig ploegen van telkens twee ‘piloten’ zat het deelnemersveld nokvol. Ook over het bezoekersaantal mocht het organiserende Potjèrcomité niet klagen. “De kans zit er zelfs dik in dat we afstevenen op een recordeditie”, zegt Eddy Laporte van het comité.

» Laatstejaars stranden duizend kilometer van huis door defecte bus:

Zo’n tachtig laatstejaars van het GO Technisch Atheneum Halle eindigden een fijne eindejaarsreis naar Barcelona woensdagavond in mineur langs de autosnelweg in Perpingnan, meer dan duizend kilometer van huis. Hun bus viel in panne. Leerlingen en leerkrachten voelden zich aan hun lot overgelaten.

» Auto eindigt op dak na botsing :

Op de Dworpsestraat in Lot gebeurde woensdagavond een spectaculair verkeersongeval.

» Remco Evenepoel rijdt iedereen uit het wiel tijdens loodzware slotklim in koninginnenrit Ronde van Noorwegen en verovert opnieuw leiderstrui:

Remco Evenepoel (22) heeft donderdag een gouden zaak gedaan voor het algemeen klassement in de Ronde van Noorwegen. Onze landgenoot was tijdens de derde etappe van Gol naar Stavsro de sterkste op de loodzware slotklim en kwam solo over de meet. Evenepoel verovert zo opnieuw de leiderstrui en zet een grote stap richting eindwinst.

» Openkerkendag opent vroeg, met yoga in Sint-Maarten:

Zondag 5 juni is het Openkerkendag, de start van de zomerse open dagen in vijfhonderd kerken. De gezinsbond van Vissenaken lanceert in het kader van de Sint-Maartenskerk de Dauwyoga.

» Komende dagen zijn cruciaal voor verspreiding apenpokken in België: “Incubatieperiode van eerste gevallen loopt af”:

De komende dagen zullen cruciaal zijn voor het aantal bevestigde gevallen van apenpokken in ons land. De maximale incubatieperiode van de eerste besmette personen loopt namelijk bijna af. “Ik verwacht nog meer positieve gevallen, maar dit kunnen we in principe wel onder controle houden in onze samenleving”, zegt viroloog Marc Van Ranst.

» SV RUMBEKE 2- VK LINDEN 1:

Rumbeke wint van Linden en promoveert naar derde afdeling.

» Plopsaland De Panne opent nieuwe Ketnet-zone:

Plopsaland De Panne heeft donderdag de nieuwe Ketnet-zone feestelijk geopend. De cast van ‘#LikeMe’ en de nieuwe Ketnet-wrappers kregen de eer om de zone, met twee attracties, officieel te openen.

» Andrea Pasqualon zet Circuit de Wallonie naar zijn hand na straf inhaalmanoeuvre in slotmeters:

Andrea Pasqualon (Intermarché-Wanty-Gobert) heeft donderdag de 56e editie van het Circuit de Wallonie (1.1) op zijn naam geschreven. De 34-jarige Italiaan was na 192,2 km, met start in Charleroi en aankomst in Mont-sur-Marchienne, sneller dan de Fransman Axel Zingle (Cofidis). Philippe Gilbert (Lotto Soudal) werd derde.

» Burgerbeweging Tegengas houdt halt in Doel: “Die kerncentrale is een tikkende tijdbom”:

Een tiental fietsers hebben onder de vlag van burgerbeweging Tegengas actie gevoerd tegen gas- en kerncentrales. Er werden schilderijen gemaakt die gevijld worden om hun juridische strijd mee te financieren.

» Molenveld loopt helemaal vol voor Sfinks Mundial: “Het echte gevoel van Sfinks is terug”:

Het is duidelijk dat de liefhebbers van een familiefestival Sfinks Mundial hebben gemist. De weide aan het Molenveld in Boechout liep donderdag kort na de middag al snel vol met spelende kinderen en ouders die van het mooie weer kwamen genieten.

» Smullen en genieten op Antwerpen Proeft:

In de Waagnatie is donderdag Antwerpen Proeft op gang getrapt, het culinaire festival zowel jong keukentalent als gerenommeerde (sterren)chefs de bezoekers omver willen blazen met hun gerechten. Topgerechtjes op één locatie voor een fractie van de restaurantprijs, dat moet je de Antwerpenaar geen twee keer zeggen. Op de eerste dag liep het dan ook aardig vol in de Waagnatie en werd er vooral veel geproefd. Nog tot en met zondag kan je er terecht bij het beste wat culinair Vlaanderen te bieden heeft. Een dagticket kost je 12 euro. Kinderen die na 2008 zijn geboren, mogen gratis binnen.

» Kevin Oris opent Glamping De Worfthoeve: “Minstens evenveel en zelfs nog meer luxe dan in de B&B”:

Glamping staat voor glamoureus kamperen, maar Kevin en Katrien Oris tillen het concept naar een nog hoger niveau. Naast hun bed & breakfast in Geel Ten Aard openen ze volgend weekend Glamping De Worfthoeve. “Op de glamping hebben de gasten minstens evenveel of zelfs nog meer luxe dan in de B&B”.

» BMW verwacht duizenden motorliefhebbers op Grote Markt:

De negende editie van de BMW Motorrad Day zal in Tienen plaatsvinden, op zondag 12 juni op de (nieuwe) Grote Markt. De vorige editie gebeurde in Hoeilaart.

» Jani gedraagt zich mysterieus tijdens wandeling met ‘Blind gekocht’-kandidate Bianca:

In de laatste aflevering van Blind gekocht wil Jani nog eens spreken met Bianca en Jitse, want de zoektocht naar een huis voor hen lijkt eindeloos. Maar tijdens hun wandeling gedraagt Jani zich plots heel vreemd.

» Beeldend kunstenaar Mekhitar Garabedian onthult kunstwerk in Stadspark:

Voor de reeks Publiek Figuur nodigt Kunst in de Stad, een initiatief van het Middelheimmuseum, jaarlijks een hedendaagse kunstenaar uit om een nieuw werk te maken. De kunstenaar Mekhitar Garabedian, die al geruime tijd in Antwerpen woont, kwam met een semi-abstracte sculptuur op de proppen dat donderdag werd voorgesteld in het Antwerpse Stadspark. Het werk, Import-Export, Friperie, bestaat uit volumes die gestapeld zijn op de klassieke stenen sokkel: afgietsels van samengeperste balen tweedehandskleding. Tijdens zijn jeugd waren deze balen erg vertrouwd voor Garabedian. Zijn vader runde een internationale exporthandel in tweedehandskleding (la fripe in het Frans). Zijn grootvader aan vaders kant was voddenhandelaar in Aleppo, Syrië.

» Belgisch feestje in de Giro: De Bondt is sprinters te slim af en wint op verbluffende wijze Giro-rit, Carapaz behoudt het roze:

Wat een ontknoping van de achttiende rit. Een massasprint stond in de sterren geschreven, maar de vluchters hielden stand. Daarin was Dries De Bondt de snelste, voor Affini en Cort Nielsen. Wat een zege voor de Oost-Vlaming, opnieuw een Belgisch feestje in de Giro. Carapaz kwam niet in de problemen en start in het roze aan het slotweekend.

» Dries De Bondt glundert na eerste zege in Grand Tour-wedstrijd: “Het was een doel om hier een etappe te winnen”:

De 30-jarige Dries De Bondt heeft donderdagmiddag geschiedenis geschreven in Italië. In de 18e etappe van de Giro sprintte hij zijn medevluchters uit het wiel. “Ik wist dat Affini van ver zou aanzetten, dus ik moest zeker in zijn wiel zitten.”

» Nieuw zwembad opent na een jaar sluiting weer de deuren:

Zowat een jaar geleden moest het zwembad van Ronse noodgedwongen sluiten door een technisch defect. De herstellingswerken aan het zwembad zijn nu uitgevoerd, vanaf dinsdag 7 juni is iedereen weer welkom in het zwembad.

» Fietser botst tegen geopende autodeur :

In de Brouwerijstraat in Landegem botste dinsdag een 79-jarige fietser tegen de opengaande autodeur van een postwagen. De fietser werd lichtgewond overgebracht naar het ziekenhuis in Deinze. Het ongeval gebeurde toen de 25-jarige chauffeur van een wagen van Bpost, die met de postverdeling bezig was, de deur van zijn wagen opende en de fietser een aanrijding niet meer kon vermijden.

» GEMEENTERAAD. Nauwelijks nog taalklachten tegen gemeente Voeren:

Rekeningen: Na de goedkeuring van de rekeningen over het dienstjaar 2021 van de gemeente en het OCMW werden ook de rekeningen van de zes Voerense kerkbesturen gunstig geadviseerd. Ze eindigden allemaal met een exploitatie-overschot waarbij de besturen van Sint-Heribertus Remersdaal en Sint-Martinus Sint-Martens-Voeren als beste leerlingen uit de klas kwamen met beide meer dan 30.000 euro overschot.

» Geert Cottenie (FC Moen): “Trots met oververdiende promotie”:

Moen won ook de terugwedstrijd tegen Deerlijk met overtuigende 0-3-cijfers en mocht meteen de promotie naar eerste provinciale vieren.

» Festivalgangers en organisatie van Garnizoen extra waakzaam voor ‘needle spiking’:

Op de wondermooie mijnsite van Beringen is het festival Garnizoen afgetrapt, een elektronische spin-off van Pukkelpop voor echte house- en technofans. Zowel de organisatie als de festivalgangers zijn op deze eerste editie in Beringen extra waakzaam voor ‘needle spiking’.

» Voor Nina (15) eindigde tienerfestival We R Young op spoed: “Ik was duizelig en mijn spieren verstijfden”:

Voor Nina Garzon (15) uit Hechtel was We R Young het eerste festivalletje waar ze enkel met vriendinnen naartoe ging. De avond eindigde op de spoeddienst van het ziekenhuis.

» Leerlingen Sint-Augustinus Bree winnen award van Unizo met pupcakes en catclairs:

Met het project PLANKGAS wil Unizo leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs warm maken voor het ondernemerschap. Bo Maesen en Yana Rijken leverden met hun klas 6 economie-wetenschappen het meest overtuigende voorstel uit Limburg.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium