Home
Home
Zoekertjes
Zoekertjes
Directory
Index
Handy
Handy
Hotel booking
Hotels
Nieuws
Nieuws
Shopping
SB Shops
Weer
Weer
Beltonen
TV
Kies uw krant:
  Favorits BookMark! Make Search Belgium Your Home Page
NL |  FR |  EN
Het Nieuwsblad : NB
» Hier sorteer je met plezier: kunstenares tovert glasbollen om in ware kunstwerkjes:

Je kan er niet meer naast kijken. De glasbollen op de Valkenberg in Roosbeek werden door een kunstenares aangepakt en zetten nu nog meer aan tot sorteren.

» 250 vrachtwagens op vijfde Grote Lichtjesshow:

Op zaterdag 4 december vond de vijfde editie van de Grote Lichtjesshow plaats in Beveren.

» Friturist Marc (57) kleurt historische zwart-witfoto’s in met computer: “Je zou vergeten dat ook in 1914 de wereld in kleur was”:

Oude foto’s van Menen digitaal inkleuren. Marc Vanderbruggen vond er tijdens corona opnieuw zijn hobby in. Een hobby waar hij nu iedereen van wil laten meegenieten. “Het brengt het verleden tot leven.”

» Puur Belgisch komt met online kerstmarkt waar klanten vragen kunnen stellen:

Op 8 en 9 december organiseert Puur Belgisch een online kerstmarkt. De blog zet de lokale handelaars in de kijker en omdat de fysieke kerstmarkten bijna overal geannuleerd zijn, is dit het alternatief. Het wordt geen webshop, wel een event waar met de ondernemers kan gepraat worden.

» Woning onbewoonbaar na dakbrand:

De Brusselse brandweer heeft in de nacht van zondag op maandag een dakbrand geblust in de Korte L‘Olivierstraat in Schaarbeek. Er vielen geen gewonden, maar de woning is onbewoonbaar.

» De Feeënboom vervult eindejaarswens van 108 Riemstse kinderen:

De Feeënboom is ook dit jaar weer een groot succes: in nauwelijks enkele dagen werden de 108 enveloppen met wensen van kinderen uit kansarme gezinnen opgepikt door evenveel Riemstenaren. “Het toont aan dat onze inwoners een groot hart hebben” zegt schepen van jeugd Peter Neven (CD&V).

» Sfeervolle avondwandeling met zelf ontworpen lichtinstallaties tijdens ‘opgeLICHT’:

Op woensdag 29 december vindt de avondwandeling ‘opgeLICHT’ plaats in het centrum van Gits. De Vlaamse Kultuurvereniging zal enkele lichtinstallaties opstellen langs het parcours.

» Bilzenaar (33) bedreigt familie met machete: “Hij wilde ouders de keel oversnijden”:

Een 33-jarige Bilzenaar riskeert een opsluiting van 4 jaar en een geldboete van 8.000 euro omdat hij zijn ouders, tante en nichtje bedreigde met een machete. Zijn vriendin riskeert 30 maanden.

» Glas bier valt plots om in 167 jaar oud café met paranormaal verleden: “Iedereen was in shock en een beetje bang”:

Toen de Britse Darla Anderson (23) de historische Blue House pub overnam in oktober, had ze al vaak geruchten gehoord over de vreemde dingen die daar soms gebeuren. Zelfs haar tante - die daar twintig jaar geleden achter de toog stond - had haar verteld dat het spookt in de 167 jaar oude pub. Maar toen er op 13 november na middernacht plots een volle pint op de grond tuimelde, wist ze dat de geruchten waar moesten zijn. “Iedereen was in shock en een beetje bang”, aldus Darla, die het fragment gefilmd door haar beveiligingscamera deelde op sociale media. “Ik heb er geen logische verklaring voor.”

» Politie vindt grote cannabisplantage in oude hoeve: celstraffen tot veertig maanden geëist:

Vier mensen stonden maandag terecht voor hun mogelijke betrokkenheid bij een cannabisplantage in de Pastoor Mellaertsstraat in Heist-Goor (Heist-op-den-Berg). Naast de twee mannen die bij de inval werden aangetroffen, stonden ook een kerel terecht die enkele weken eerder was staande gehouden met twaalf dozen jonge cannabisplantjes in de auto en een Antwerpenaar die de energiefacturen voor het adres in kwestie betaalde.

» Student-ondernemer maakt 200 houten pennendoosjes voor Vlaamse overheid: “Doosjes zijn bestemd voor buitenlandse relaties”:

Dennis Marechal (22) uit Vosselaar heeft met zijn bedrijfje Wooden Gifts and More enkele speciale opdrachten mogen uitvoeren. De student die schrijfwaren uit duurzame houtsoorten maakt, mocht 200 pennendoosjes voor de Vlaamse overheid produceren. Een start-up uit het Amerikaanse Los Angeles bestelde bij de jongeman ook nog eens honderd pennen. “Dit waren twee prachtige bestellingen met grote uitdagingen”, vertelt Dennis Marechal.

» Fietspaden worden klaargestoomd voor de winter:

De Kaprijkse technische dienst heeft de handen vol om de fietspaden gereed te krijgen voor de winter.

» Emma Plasschaert voor de tweede keer wereldkampioene zeilen: “Kick-off van de training naar Olympische Spelen 2024”:

In Mussanah (Oman) is Emma Plasschaert voor de tweede keer in haar carrière wereldkampioene in de ILCA 6 (Laser Radial) geworden. Drie jaar geleden, in de zomer van 2018, won de Oostendse zeilster al het wereldkampioenschap in Aarhus (Denemarken).

» Studenten kunnen op drie plekken samen blokken vanaf januari:

De gemeentelijke gebouwen blijven omwille van de coronacrisis gesloten tot eind december. Maar vanaf maandag 3 januari wil het gemeentebestuur drie lokalen openen voor de studenten.

» Sinterklaas haalt halsbrekende toeren uit op dak van De Regenboog:

De leerlingen van GO!-basisschool De Regenboog keken maandag lang tevergeefs uit naar Sinterklaas, maar plots zagen enkele kleuters de goedheiligman en zijn Piet op het dak van de school lopen. Daar wou hij de onlangs geplaatste zonnepanelen van dichtbij bekijken. Daarna gingen Sint en Piet met een megafoon langs de ramen van alle klassen en plaatsten ze aan elke klasdeur geschenkjes en koekjes.

» Bestuurder onder invloed van drugs en alcohol vlucht na botsing in Sint-Truiden:

In de Kazelstraat in Sint-Truiden is zondagavond rond 22.15 uur een bestelwagen tegen twee geparkeerde voertuigen geknald. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf. De politie kon het voertuig snel opsporen. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en van drugs. 

» Van New York over Genève en Addis Abeba tot in... Menen: prestigieuze fototentoonstelling te zien in CC De Steiger:

Inwoners en bezoekers van Menen krijgen nog tot 19 december de kans om Rebel Lives te bekijken in CC De Steiger. De prestigieuze fototentoonstelling over het leven van Oegandese rebellen reisde de hele wereld af en houdt een laatste keer halt in Menen.

» Kiwanis verkoopt wijn voor goede doel:

Serviceclub Kiwanis Geel wil wijnliefhebbers in het zicht van de eindejaarsfeesten een handje helpen met een brede wijnverkoop. Het is een van de jaarlijkse acties die de ondernemers van Kiwanis opzetten om geld in het laatje te brengen voor het goede doel.

» Vergeet Tupperware, met Valentina koop je interieurspullen van bij je thuis: “Ik combineer hiermee twee liefdes”:

De gezelligheid van het samenzijn en thuis zijn en toch het fysieke ervaren van wat je koopt. Dat is wat Valentina Deprez (26) uit Hulste wil bereiken met haar homeparty’s. Als corona dat ooit toelaat, tenminste.

» Zeven bestuurders hebben glas te veel op bij BOB-actie in Lommel:

Politie Lommel heeft zaterdag een BOB-actie gehouden. Van de 244 bestuurders die moesten blazen hadden er zeven te veel gedronken. Een bestuurder moest het rijbewijs meteen inleveren. Daarnaast waren er nog boetes voor inbreuken op het voorlopig rijbewijs en verzekering. Twee bestuurders reden te snel en vier bestuurders kregen een boete voor het onterecht parkeren op een gehandicaptenparking. 

» Vooral druggebruikers betrapt bij BOB-controles in Sint-Truiden:

Bij BOB-controles in Sint-Truiden heeft de politie vorig weekend een bestuurder betrapt die onder invloed van cocaïne en amfetamines reed. Hij had geen rijbewijs op zak en de keuring was verlopen. De bestuurder moest het rijbewijs inleveren. In de Nachtegaalstraat is nog een bestuurder betrapt onder invloed van drugs. Bij een controle op de Luikersteenweg bleek de bestuurder met vervallen keuring lachgas in de auto te hebben. Een jonge bestuurder met voorlopig rijbewijs reed zonder begeleider na 22 uur en hij had drie passagiers bij. Zijn auto werd in beslag genomen. De bestuurder had ook cannabis op zak.

» Mondmaskerplicht voor zesjarigen goed opgevolgd op Limburgse scholen:

Toch wordt de mondmaskerplicht voor zesjarigen goed opgevolgd op de Limburgse lagere scholen. Het is even aanpassen, dat wel. De kinderen zijn er nog wat jong voor. Daar is iedereen het over eens. Maar het moet, om de scholen open te houden en de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan. Scholen zijn ook creatief. Dat konden we met onze eigen ogen vaststellen in basisschool De Berk in Paal-Beringen.

» Meer dan een op de tien te snel bij controles in Heusden-Zolder:

Bij snelheidscontroles op 11 plaatsen in Heusden-Zolder heeft de politie vrijdag 3.722 bestuurders gecontroleerd. Daarvan reden er 589 te snel. Dat is 16 procent van de gecontroleerden. Twee snelheidsovertreders komen in aanmerking voor intrekking van het rijbewijs. Ze reden bijna de dubbel toegelaten snelheid in de bebouwde kom op de Ringlaan en Brugstraat.

» Geschenkenbeurs Oxfam Wereldwinkel komt terug:

Oxfam Wereldwinkel is terug met de traditionele geschenkenbeurs.

» Eindejaarsactie moedigt aan om met fiets te shoppen:

Het lokaal bestuur van Boom lanceert de actie ‘Met de vlo oem ne cadeau’. Op z’n Booms gezegd een actie om de inwoners aan te moedigen hun eindejaarsinkopen met de fiets te doen.

 
 
 
 
 Krantenkoppen - Nieuws 
Top Sites  Hier Uw Site
Handy Man Handy Man:
RingTones!, GSM Logo's!, Zoekertjes - Veilingen, Hotels, Genealogie, MP3 zoeken, Vertalen, Woordenboek, Jobs, Witte en Bedrijfs Gids, Andere Zoekmachines, Feestdagen
ShoppingMall Shopping Mall:
Boeken , Diensten , Filmen , Gadgets , Spelletjes , Geschenken , Computers , Kleding , Muziek , Software , Warenhuizen
Home | Site Aanmelden | Shopping | Zoeken | Index | Handy Man | Zoekertjes | Top 100 | Feedback | Disclaimer | Privacy | Adverteren  
© 1998-2020 Search Belgium